Υποχρεώσεις φορέα Πρακτικής Άσκησης

Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν έχει λογαριασμό στο πληροφοριακό σύστημα dasta.teiep.gr, οφείλει να δημιουργήσει ένα νέο. Μπαίνει στο διαδικτυακό τόπο dasta.teiep.gr και επιλέγει Δημιουργία Λογαριασμού. Στη θέση ΟΝΟΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΟ συμπληρώνει την επωνυμία του φορέα επιλέγει ένα username και ένα password, τα οποία μπορεί να αλλάξει ο ίδιος οποιαδήποτε στιγμή από το πεδίο «Προφίλ Χρήστη».

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού του γίνεται εντός 24 ωρών από τον διαχειριστή του συστήματος. Σε περίπτωση που έχει ήδη παλαιότερο λογαριασμό δε χρειάζεται να δημιουργήσει νέο.

Η επιχείρηση ειδοποιείται μέσω e-mailαπό το πληροφοριακό σύστημα για να αποδεχτεί το φοιτητή (να συμπληρώσει το Ε03). Αυτό γίνεται μόνο μετά την έγκριση της αίτησης Πρακτικής (Ε02).

Μετά την «εμφάνιση» του (E04) που αφορά την έγκριση της συνεργασίας φοιτητή-φορέα λαμβάνει τη σύμβασή του (Ε05), είτε από το φοιτητή είτε μέσω ταχυδρομείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Οι Πρακτικές που θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίζονται και στο ΑΤΛΑΣ. (atlas.grnet.gr)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ

Ενόψει της έναρξης της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (ΦΕΚ 2639/28.06.2019, τεύχος Β’), οι φορείς οφείλουν να απογράψουν τους ασκούμενους φοιτητές στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πιο συγκεκριμένα να συμπληρώσουν το Ενιαίο έντυπο αναγγελίας έναρξης/μεταβολών πρακτικής άσκησης σπουδαστών/φοιτητών (έντυπο Ε3.5.).

Παρακαλούμε η βεβαίωση υποβολής του εντύπου Ε3.5 να σταλεί στο γραφείο Πρακτικής Άσκησης (την εκτυπώνετε όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία υποβολής στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής 

Ο φορέας συμπληρώνει το προσωπικό πλάνο (Πεδία Ι και ΙΙΙ)

Στο μέσο του χρονικού διαστήματος (3 μήνες από την έναρξη) και έως 1 μήνα αργότερα οφείλει να συμπληρώσει την ενδιάμεση έκθεση προόδου.

Στο τέλος της Πρακτικής Άσκησης συμπληρώνει την τελική έκθεση προόδου και την αξιολόγηση της Πρακτικής Άσκησης.

ESPA