ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΥΠΟΒΟΛΗΣΑΙΤΗΣΕΩΝΥΠΟΨΗΦΙΩΝΓΙΑΤΗΝΑΠΟΚΤΗΣΗΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

 

του Κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών των Τμημάτων, Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (DepartmentofBiologyoftheUniversityofNorthCarolina - UNCC ) και Επιστημών Ζωής και Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Marche, Ανκόνα Ιταλία (DepartmentofLifeandEnvironmentalSciencesofΜarchePolytechnicUniversity - UNIVPM) με τίτλο

«ΠεριβαλλοντικήΕκτίμησηΚινδύνουκαιΔιαχείρισητωνΠαράκτιωνΘαλάσσιωνΦυσικών        Πόρων» («Ecological Risk Assessment and Environmental Management of Coastal Resources»)

(Αρ. 111609/B7, ΦΕΚ 2068/2013)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                          

Προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 (χειμερινό εξάμηνο) η εισαγωγή τριάντα (30) φοιτητών στο αγγλόφωνο ΚοινόΜεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκτίμηση Κινδύνου και Διαχείριση των Παράκτιων Θαλάσσιων Φυσικών Πόρων» («EcologicalRiskAssessmentandEnvironmentalManagementofCoastalResources») (Αρ. 111609/B7, ΦΕΚ 2068/2013). Το ΠΜΣ διοργανώθηκε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας (Department of Biology of the University of North Carolina - UNCC ) και το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου του Marche, Ανκόνα Ιταλία (Department of Life and Environmental Sciences of Marche Polytechnic University - UNIVPM). Η διάρκεια του ΠΜΣ είναι τρία εξάμηνα, από τα οποία τα δύο πρώτα απαιτούν άμεση εκπαιδευτική παρακολούθηση και πρακτική άσκηση. Το τρίτο αφορά στην εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Στο ΠΜΣ θα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Θετικών Σχολών (και συγκεκριμένα Τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας, Φυσικής και Χημείας), Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών Σχολών (και συγκεκριμένα Τμημάτων Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, Επιστημών της Θάλασσας, Τμημάτων Περιβάλλοντος), Οικονομικών Σχολών (και συγκεκριμένα Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης), Α.Ε.Ι. και Πολυτεχνείων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επιπλέον δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ με πτυχία συναφή προς το πεδίο ειδίκευσης του ΠΜΣ, όπως Τμημάτων Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ιχθυολογίας, Αλιείας και Ιχθυοκομίας, Υδατοκαλλιεργειών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 10 Ιανουαρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έντυπο της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ERACOMπρογράμματος (http://eracom.bio.auth.gr, seeHowandwhentoapply). Επίσης σας ενημερώνουμε ότι βασική προϋπόθεση έναρξης και λειτουργίας του ΠΜΣ είναι ο επαρκής αριθμός εγγραφών και ο ελάχιστος αριθμός είναι 20 φοιτητές. Ο αριθμός αυτός θα γίνει γνωστός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών και επιλογής των φοιτητών μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014.

Το ERACOMπρόγραμμα περιλαμβάνει δίδακτρα τα οποία ανέρχονται για το έτος 2014-2015 στα 5.500 €. Η κατάθεση των διδάκτρων θα γίνει σε ειδικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων και εφόσον έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εγγραφών. Τα δίδακτρα καλύπτουν τα τρία εξάμηνα συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μετακίνησης στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ή στο πανεπιστήμιο της Αγκόνας εφόσον επιλεχτούν τα προαιρετικά μαθήματα που διδάσκονται στα αντίστοιχα πανεπιστήμια. Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου 2014. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων, τους διδάσκοντες και γενικά με την λειτουργία του ΠΜΣ βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ERACOMπρογράμματος (http://eracom.bio.auth.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να στείλουν την αίτηση εγγραφής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

α) Ταχυδρομικώς :

Σουλτάνα Κιουτσιούκη-Κέππα, Γραμματέας,

Τμήμα Βιολογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών,

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Θεσσαλονίκη 54124

Τηλ. (+30) 2310-998250

Φαξ (+30) 2310-998252

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β) Μέσω e-mail:

Βασίλειος Μιχαηλίδης, Καθηγητής,

Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζώων,

Τομέας Ζωολογίας, Τμήμα Βιολογίας,

Σχολή Θετικών Επιστημών, ΑΠΘ

Τηλ (+30) 2310-998401

Mobile: (+30) 6937017525

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ERACOM_poster.jpg

ESPA